MİM-Hangi Yazınız Silinirse Üzülürsünüz?





Mimler blog yazarlarını tanımak için güzel fırsatlar yaratıyor. Ben çok fazla özel olmamak şartıyla mim yazılarına katılmaya özen gösteriyorum. Sayın Ahmet Aşkın ' ın başlattığı bu mim konusunu, Sayın Ece Evren ' in satırlarında okudum ve yapmak istedim. İsimlerin üzerine tıklayarak her iki saygın bloggerimizin mim yazılarına ulaşabilirsiniz. Her ikisini de teşekkür ederim.


1- Bloğunuzdaki hangi yazınız silinirse üzülürsünüz?

Burada seçim yaparken tüm yazılarımın beni yansıttığını ve benim için önemli olduklarını hissettim. Hiç birinin silinmesini kesinlikle istemem, hatta iç dünyamda bunu felaket duygusuyla hissederim. Elin parmaklarından birini seçmeye çalışırken indirebildiğim son nokta iki yazı oldu. Bu iki yazımı birbirinden ayıramadığım için ikisini de yazmak istedim.

Biz Olmak isimli yazım ile hem eski mahalle günlerini hatırlamak, hatırlatmak,  hem de yaşamda ayrışmadığımız o güzel yılları tekrar hissetmek, hissettirmek istedim.  Bu yazım ile sevgi dolu günlerimize ve kültür çeşitliliğimizin birleştiriciliğine vurgu yaptım. Bu topraklar farklılıkları ile güzel ve bir gün yine sevgi, kini yenecek bu toplumda.

Ölümün Vedası isimli yazımla her yaşayanın bir gün tadacağı ölümün farkındalık duygusunu vermek istedim. Ölümün saygınlığını ve otoritesini vurguladım. Ardından babaya veda etmenin sancılarını yaşadım yazımda. En sonunda da kendi vedamı kurguladım. Ölüm soğuk ve otoriter, saygıyı hakediyor.


2- Silinmesi durumunda üzüleceğiniz yazınızın bir kısmını bizimle paylaşır mısınız?

Tabii ki, paylaşmak beni de mutlu eder.

...Kimse kimsenin sorgulamaz dini inancını da , dilini de ırkını da. Yoktur sen, ben. Hep bir arada yaşarlar dünü de, bugünü de. Yarının hayalleri de kesişir birbirlerinin dünyasında. Bayramlarda rum kökenli Eleni Teyze çikolata dağıtır çocuklara, yanında içinde harçlık olan mendil ile. Kore gazisinin evine gidilir el öpmeye, mahallenin büyüğüdür. Ermeni Nana Teyze, yaprak sarmıştır torunlarına ve misafirlerine. Giritli fırıncı teyze sıcacık ekmekler çıkarmıştır bayram sabahı. Kavurma kokusu gelir Baran Abilerin evinden. Ne güzeldir bu mahallelerde büyümek. Tıpkı çocukluğumun kahve çekirdeğine benzer kokusu gibi.

Ne güzeldik biz, sizi bizi olmayan insanlardık. Burnumda tütüyor çocukluğumun geçtiği ülke. Bizim yetiştirme yurdunda büyüyen yakın oyun arkadaşlarımız vardı, en samimi arkadaşımız kürttü, biz bilmezdik mezheptir, din farkıdır, aleviliktir. Kimimiz sarışın, kimimiz esmerdik sadece. Kültür farklılıkları zenginliğimizdi. Biz nasıl geldik bu ayrımların acımasız dünyasına. Biz ne zaman birlikte eğlenmekten keyif almaktan, birlikte kederlenmekten dertlerimize  vazgeçtik. Üşüyorum bu sabah...


...En çok ağrıma giden babamın ölümü oldu. Oysa tükenen her dakikada girdiğimiz yol o kadar netti ki. Her an biraz daha yaklaştığımız o son, o kadar belirginken, anlamak istemedim hiç bir anında. Bir yıl yaşar diyen doktor ile bu kez artık kurtaramayacağız diyen bir başka doktorun sözleri arasında geçen o bir yıl defalarca anlatmak istedi o uğursuz sabahın doğacağını.  Belli olan bir şey daha vardı, ben kabullenmeyecektim gerçeği. Kabullenmedim hiç, ama babam öldü. Hem de bir yıl yaşar diyeni de , bu gece kurtulamaz diyeni de haklı çıkararak. O gün yaşadığım acı elbette günlük hayatta aynı şiddetle yaşanmadı bir daha. Yaşanamazdı, yaşam devam ediyordu. Bittiğinden değil, yaşamın devam etmesi gerektiğinden. Kısa bir süre sonra gittiğim bir filmi izlerken geri geldi o acı, tekrar gitti. Benim kontrol edemediğim bir çok anlarda geri geliyor o içimi deli gibi acıtan. Özlüyorum, çok özlüyorum. 

Siz hiç kendi cenazenizi düşündünüz mü, tarifsiz bir acı, psikopatça belki. Komik tarafını aradım ben, pek bulamadım. Çok soğuk, tedirgin edici. Sevdikleriniz toparlanmış avluda. İnsanların bir kısmı gözyaşları içinde, bir kısım insan cenazede arkadaşını görmüş, koyu sohbette. Belki uzun süre sonra senin cenazende karşılaşmışlardır. Giderken küllenen bir dostluğu canlandırmış olabilirsin, ne güzel . Ben en çok geride kalan çocukların gözlerine bakamam. Yavrum perişandır yaşı kaç olursa olsun. Kendini fazla hisseder o avluda. Herkes ona baktığı için tedirgindir. Orda yatan parçası bir daha geri gelmeyecektir. Kabullenmenin en acı anıdır, yüzleşir tabutla...


3-Silinmesi durumunda üzüleceğiniz yazınızın linkini paylaşır mısınız?





Bir de oğlum için yazdığım bir yazı var ki onu tüm yazılarımın üstünde kalbimde taşıyorum. Onu diğer yazılar ile birlikte değerlendirmediğim için seçmedim. Okumak isteyenler İyi Ki Varsın Oğlum yazımı okuyabilirler. Bu akşam kahvemi duygularımı yansıtan tüm yazılarıma içiyorum. Kırk yıl hatırınız var, hiç birinizi ayıramam birbirinizden. Bu güzel mim yazısını yazmak isteyen herkesi davet ediyorum.





Yorumlar

  1. Biz yazısını ben de hem çok samimi bulmuş hem de çok sevmiştim her halükarda o yazıyı diğer yazılardan bağımsız tutmak tabii ki acıtır insanı,nihayetinde her biri kavimizden damlamıştır ayırım yapmak bu yüzden zor gelir insana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten çok zor ayırabilmek. Samimi bulduğunuza çok sevindim.

      Sil
  2. Yazılarınızı hatırlıyorum. Doğru bir seçim gibi görünüyor. Bir yazımı seçebilirsem ben de katılabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bekleriz sizin yazınızı.

      Sil
  3. Hımmm, bende saçma sapan bir sürü yazı var, silince farkına bile varmam, sırf gevezelik yapmışım :) Ama çocuklarıma yazdıklarıma kıyamam sanırım :)

    Bu yazıların bence de silinmesin. Çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Mert için yazdığımı değerlendirmeye almadım. O yazıdan çok öte benim için, istese de silinmez kalbimden zaten. Senin yazıların da gayet güzel ve keyifli. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. İki yazınızı da çok sevdim, hakikaten biz, siz olmadan, kutuplaşmadan önceki yıllar (40, 50, 60 ve 70, 80'li yıllar ne güzeldi ben yaşadım biliyorum), baba acısı hiçbir şeye benzemiyor:(( elinize sağlık.
    Ben sakarım, klavye de dokunmatik o yüzden çok sık yazımı yanlışlıkla siliyorum, Karpuz Apartmanı'nın koca bir bölümünü düzenleme yaparken sildiğimi bilirim....nasıl yapıyorsam artık:)))
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeldi o eski yıllar, saygı ve sevgi vardı temelinde. Son yıllarda ne arar olduk saygıyı da sevgiyi de.

      Sil
  5. "Biz nasıl geldik bu ayrımların acımasız dünyasına." Bu cümle o kadar doğru ve acı ki... Ne güzeldik biz, ayrımcılık nedir bilmez,severdik birbirimizi... Yardım ederdik, paylaşırdık her şeyimizi. Üzülürdük birbirimiz için. İki yazınız da çok anlamlı. Babanıza Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde uyusun.
    Ölüm bir gün elbet hepimizin kapısını çalacak. Ben de hep geride kalanların ruh hallerini düşünürüm. Allah ölümün de hayırlısını versin inşallah. Dolu dolu bir mimdi. Emeğinize sağlık. Selamlar ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirdiler bizi ayrımların yıkıntılarına. Babam için çok teşekkürler, ışıklar içinde uysun hepimizin yakınları. Değerli yorum ve katkınız için çok teşekkürler.

      Sil
  6. Bu mim hedef göstermek için birebir olmuş, hani evrene kötü mesaj babında :(( Şaka tabi , bu yazılarınızı okumamıştım. en kısa zamanda bakmalıyım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, evrene kötü enerji yollamamalıyız. Yazılara yorumlarınızı merak ettim, teşekkürler..

      Sil
  7. Ben çok severek okuyorum sizin yazılarınızı.Hatta dün blog yazarı bir arkadaşımla sizin yazım dilinizin samimiyetinden bahsettik.Aramızda olduğunuz için mutluyuz :) Nice nice yeni yayınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna çok mutlu oldum. Samimi bir ortamda olduğumu düşünüyorum ben de, bu yüzden yazı diline yansıyor. Ben de burada olmaktan ve yazmaktan çok mutluyum.

      Sil
  8. İki şahane yazını da kaçırmışım bak daha önce... İyi ki bu mim vesile oldu da okuyabildim... Şahane ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim. Mimler güzel fırsatlar barındırıyor. Yorumun beni şımartmaz umarım :))

      Sil
  9. Allah korusun, inşallah kimsenin yazısı silinmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimiz emekle duygularımızı yansıtıyoruz satırlara, kimsenin başına gelmesin.

      Sil
  10. Biz Olmak yazısını yüzümde gülümseme ile okudum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz da benim yüzümü gülümsetti. Teşekkürler..

      Sil
  11. Hepsini kaydetmek en iyisi worde 😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, kayıt altına alınmalı. Teşekkürler..

      Sil
  12. ben hepsi için ayrı üzülürüm silinmesin yazılarımız
    onlar bizim dijital arşivimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok üzücü olur, onca emek, onca duygunun silinmesi. Bize ait izler taşıyor her biri.

      Sil
  13. Site sayfasını PDF formatında da kaydedebilirsiniz..Ama en iyisi text /word dosyasına kayıt etmek daha iyi gibi..Ben öyle yapıyom..Umarım bunca emek verdiklerimiz heba olup gitmez..Emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlem almak her zaman iyidir. Bizim nesil önlemi sever, çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. hızlı geçen zamandan fırsat bulup hepsini kayıt almalı,
    güzel cevaplar emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle önlem almalıyız. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  15. Kimsenin başına gelmesin. Çok kötü bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman sakın diyelim, önlem almalı yine de ne olur olmaz.

      Sil
  16. Blogumu ilk açtığımda başıma gelen bir olay yazının silinmesi :( Yazın çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, zor bir durum olmalı. Teşekkürler..

      Sil
  17. Yazımın silinmesi mi ? Allah korusun :) Onca emek onca çaba... Düşünmesi bile sıkıntı veriyor insana. Güzel yazı olmuş. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlem kesinlikle alınmalı, üzücü sonucu olur böyle bir durumun başa gelmesinin. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  18. Merhabalar,
    Bu mim çok iyi olmuş, diğer iki yazınızı da kaçırmışım neyse ki okudum güzellermiş. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim.

      Sil
  19. hımmm üç yazının konusu da incelikliymiş eveeet :)

    YanıtlaSil
  20. Güzel bir Mim.... 😊😊😊

    YanıtlaSil
  21. Çok farklı bir mim olmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. https://tulin-art.blogspot.com/2018/03/cetrefilli-is-hayatim.html

    https://tulin-art.blogspot.com/2018/02/sevgililer-gunu-denklemli-bir-sey.html

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. bende genelde ürün tanıtımları olduğu için onlara üzülmem de birkaç araştırma yazım var onlar önemli tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek veriyoruz, bence her yazı önemli. Allah hepimizi bu kazalardan korusun.

      Sil
  24. Aaa bu mim baya iyiymiş! Ama ben yazılarıma kıyamam, hiçbiri silinmesin, oh, rahatladım! :)
    /o değil de ikinci romanımın taslağı silinivermişti, neyse ki tatlıya bağlandı sonra/
    Ben de beklerim bloga, sevgiler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç biri silinmesin, emeğimiz var her birinde.

      Sil
  25. Biz yazısının devamını okumaya gidiyorum..

    YanıtlaSil
  26. Seçmek zor olmalı gerçekten, iki alıntıyı da çok beğendim. Şimdi gidip devamlarını okuyacağım. Kendi cenazemi düşündüm bu arada ben de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Kendi cenaze törenini düşünmek dehşet verici ama çok gerçek değil mi...

      Sil
  27. Üçü de kıymetli yazılar. Hepsini de keyifle okudum, tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmeniz beni çok memnun etti, teşekkürler...

      Sil
  28. Beni de katıldığım bir mimdi. Paylaştığınız bölüm çok etkiledi beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi etkilemiş olması beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.

      Sil
  29. Yazı değil, tek bir yazının tek bir bölümü bile silinirse çok üzülürüm. Emek sarf ediyoruz onları yazmak için. Öyle bir şeyin olmaması dileği ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek harcıyoruz, her biri içimizden doğan eserler. Üzülmemek elde değil, aman kimsenin başına gelmesin.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar