Farkındalık

Toplumlar farklılıklarıyla değer kazanırlar. Yaşadığımız dünyada  hepimizin diğerlerinden  gerek fiziksel, gerek zihinsel farklılıklarımız var.  Bazı bireylerde bu farklılıklar biraz daha belirgin. Bu farklılıklar asla bir eksiklik değildir. Bazen farkında olmadan kırıcı olabiliyoruz, ya da bizden biraz farklı olanların yaşamlarını zorlaştırabiliyoruz.

Oysa ki tek ihtiyacımız biraz farkındalık. Gündelik hayatımızın koşuşturması içinde biraz farklı bir gözle, biraz daha duyarlı bakabilmek sadece, ihtiyacımız olan. Bunu başarabildiğimiz ölçüde kazanacağımız yaşamlar geleceğimizi aydınlatacak pırıl prıl nesillerin temel taşları olacaktır. Unutmayalım ki, biz de kendimize dair özelliklerimizle diğer insanlardan farklıyız. Farklılığımız zihinsel de olabilirdi, ya da kromozom sayımız eksik değil sadece +1 fazla olabilirdi. Yoktur bizim birbirimizden farkımız, yoktur tüm bu özelliklere sahip kişilerin bizden farkı. Herbirimiz dünyada yaşam döngüsünü devam ettirirken  aynı havayı soluyan, aynı göğün altındaki bireyleriz.





Bir süre önce The Pink Floyd grubunun üyesi, gitaristi, söz yazarı Roger Waters bir inisiyatif başlattı. Grubun en güzel şarkılarından biri olan Another Brick in The Wall şarkısını iki yıllığına İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV)' na hediye etti. Bu şarkı 10 milyon kez dinlenirse zihinsel engelli bireylerimiz için bir yaşam köyü kurulacak.

Sevgili blogger arkadaşım Deeptone sayesinde öğrendiğim bu duyarlı çalışmayı bize ilk tanıtan mermaidinyolculugu blogu sahibine anlamlı paylaşımı için çok teşekkür ederim. Her iki blogger arkadaşımın yazılarına isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilir ve yazılarını okuyabilirsiniz.

Aşağıda paylaştığım şarkıyı dinleyerek farkında olduğumuzu gösterelim ve bir nebze de olsa bir katkımız olsun yaşam köyüne. Bu videoyu gerek yazılarınızda, gerek sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak dinlenme sayısının artmasına destek olabilirsiniz.

Bu akşam kahvemi farklılıklarımızın birleştirici gücüne içiyorum. Farkındayım....


Yorumlar

Popüler Yayınlar