Bayram Günlükleri - Tavacı Refik

Farklı illerde büyümüş insanların evliliğinden şehirlerarası bayram hikayeleri çıkıyor. Biz de bu ailelerden biriyiz. Bayramlarımız İzmir ve İstanbul bayramları olarak ayrılıyor. Son yıllarda bayramlar yaza geliyor da biraz yıllık izin kullanarak uzatıyoruz bayram günlerimizi. Bu sene de yol katedeceğimiz İstanbul bayramlarından biriydi. Bu kez diğerlerinden farklı olarak telaş biraz erken başlamıştı. Ailemizin en küçük bireyi yaşam döngüsüne merhaba diyecekti derken, bir hafta da erken katıldı kızımız aramıza. Eşim ilk kez hala olmasından dolayı hem heyecanlı hem de çok mutluydu tatil öncesi. Ben de hem onun mutluluğundan keyif alıyor, hem de bebekleri çok sevdiğimden  sabırsızlanıyordum.

Yola erken çıkmak, araba kullananların tercihidir. Genelde planlanan saat ile gerçekleşen arasında bir kaç saat fark da olsa erkenden çıkılır yola. Yolda yemek için mola yerimiz, daha önce de bir kaç ziyaret ettiğimiz Karacabey' deki Tavacı Refik oldu. Mübarek ramazan ayını bitirdiğimiz bu günlerde bu lezzetleri sizinle paylaşmak istedim.




Karacabey Devlet Hastanesi yakınında yapay bir göletin kenarında olan mekanın özellikle yemeğin yanında gelen ikramları çok çeşitli. sıcacık pidenin yanında bu ikramlarla bile karnınızı epey doyurabilirsiniz.Özellikle hellim ve yoğurdu çok lezzetli. Ben ezmesini de beğendim ikramlıklar arasında.




Buranın en çok tavsiye edilen yemeği saç kavurma. Et çok lezzetliydi, fazla pişirilip kurutulmamıştı. Etin suyu ve sosunun lezzetini yaşıyor, yemek yemenin  hazzını yaşıyorsunuz. Kişi başı porsiyon olarak oldukça doyurucu olduğunun altını çizmeliyim. Az yemek yiyenlerdenseniz, iki kişiye dahi yetebilecek bir porsiyonu var.





Yemeğin ardından kesinlikle kabak tatlısının tadına bakmalısınız. Kestane şurubunda pişirilen kabak tatlısı, sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzet şöleni sunuyor. Daha önce, Bursa' da katılacağımız bir düğün vesilesiyle İzmir' den kalabalık bir grup olarak ziyaret ettiğimizde, tahini de ketçap misali masaya getirmişlerdi. Herkes damak tadına uygun olarak tahini ilave etmişti tatlısına.





Gelelim hesap konusuna, tabii ki yediklerinize göre değişecektir ancak fikir vermesi açısından tüm bu lezzetler için  kişi başı 50-55 TL arası düşünebilirsiniz. Konum itibariyle fiyatı çok uygun gelmese de, yediklerimize bakınca fiyata göre performansı  için gönül rahatlığıyla iyi diyebilirim. 

Bütün bu lezzetlerden sonra gölet kenarında bir kahve içmeden olmazdı tabii ki. Gölet içerisinde o kadar çok kaplumbağa vardı ki, bir süre bizim ilgi odağımız oldular. Yol uzundu ve epey bir yemek molası vermiştik. Yola koyulma vakti...

Yorumlar

Popüler Yayınlar